ОВО СУПУ ЗОВУ ИТАЛИЈАНСКИ ПЕНИЦИЛИН: Укусно јело које враћа снагу, ублажава умор и храни душу

Новости онлине

06. 04. 2025. у 10:00

Италијанска Пастина супа од поврћа и тестенине често се од миља назива и „италијански пеницилин“, због своје хранљивости, јер је пуна витамина, минерала и других нутријената.

ОВО СУПУ ЗОВУ ИТАЛИЈАНСКИ ПЕНИЦИЛИН: Укусно јело које враћа снагу, ублажава умор и храни душу

Фото Shutterstock

Пастина је врста ситне тестенине која се користи у Италији за припрему различитих јела, а поред ње у супу се додаје пилећи бујон, али можете додати и мало пилећег меса. Ако у продавници не можете пронаћи тестенину пастину, можете користити и другу ситну тестенину за супе, попут орза.

 

Састојци:

  • 1 л пилећег бујона
  • 200 г ситне тестенине
  • 45 г ренданог пармезана
  • 30 г путера
  • 3 шаргарепе
  • 2 штапића целера
  • 1 лук
  • 1-2 чена белог лука
  • Со и бибер по укусу
  • Сок од лимуна за сервирање

Припрема:

У већем лонцу отопите путер па пропржите ситно насецкану шаргарепу, целер и лук. Динстајте око пет минута док поврће не омекша. Додајте ситно сецкани бели лук и наставите динстати још један минут.

Поврће пребаците у блендер или сецкалицу и направите пире. Вратите пире у лонац и додајте пилећи бујон. Промешајте и зачините сољу и бибером.

У лонац додајте ситну тестенину и кувајте је пет до десет минута док не омекша и не упије укусе супе. Пред крај кувања додајте рендани пармезан.

Супу послужите са мало свеже цеђеног лимуновог сока и додатним сиром по жељи.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОБЕЋИ ОД ТОГА: Здравко Чолић први пут о оптужбама да воли мушкарце

"НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОБЕЋИ ОД ТОГА": Здравко Чолић први пут о оптужбама да воли мушкарце

ПОЗНАТИ певач Здравко Чолић (73) познат је по томе што свој приватни живот чува далеко од очију јавности. Ипак, једном приликом одлучио је да направи изузетак и открије неколико личних детаља који су изненадили његове обожаваоце.

06. 04. 2025. у 11:39

Коментари (0)

ЕНДИ МАРЕЈ ЈЕ БИВШИ: Новак Ђоковић има новог тренера