ОВО СУПУ ЗОВУ ИТАЛИЈАНСКИ ПЕНИЦИЛИН: Укусно јело које враћа снагу, ублажава умор и храни душу
Италијанска Пастина супа од поврћа и тестенине често се од миља назива и „италијански пеницилин“, због своје хранљивости, јер је пуна витамина, минерала и других нутријената.

Фото Shutterstock
Пастина је врста ситне тестенине која се користи у Италији за припрему различитих јела, а поред ње у супу се додаје пилећи бујон, али можете додати и мало пилећег меса. Ако у продавници не можете пронаћи тестенину пастину, можете користити и другу ситну тестенину за супе, попут орза.
Састојци:
- 1 л пилећег бујона
- 200 г ситне тестенине
- 45 г ренданог пармезана
- 30 г путера
- 3 шаргарепе
- 2 штапића целера
- 1 лук
- 1-2 чена белог лука
- Со и бибер по укусу
- Сок од лимуна за сервирање
Припрема:
У већем лонцу отопите путер па пропржите ситно насецкану шаргарепу, целер и лук. Динстајте око пет минута док поврће не омекша. Додајте ситно сецкани бели лук и наставите динстати још један минут.
Поврће пребаците у блендер или сецкалицу и направите пире. Вратите пире у лонац и додајте пилећи бујон. Промешајте и зачините сољу и бибером.
У лонац додајте ситну тестенину и кувајте је пет до десет минута док не омекша и не упије укусе супе. Пред крај кувања додајте рендани пармезан.
Супу послужите са мало свеже цеђеног лимуновог сока и додатним сиром по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса
08. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

СУПА СА БРОКОЛИЈЕМ И ПЕЧУРКАМА: Тако једноставна, а тако укусна (ВИДЕО)
22. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

"НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОБЕЋИ ОД ТОГА": Здравко Чолић први пут о оптужбама да воли мушкарце
ПОЗНАТИ певач Здравко Чолић (73) познат је по томе што свој приватни живот чува далеко од очију јавности. Ипак, једном приликом одлучио је да направи изузетак и открије неколико личних детаља који су изненадили његове обожаваоце.
06. 04. 2025. у 11:39
Коментари (0)