САЛАТА СА ТИКВИЦАМА И БЕЛИМ ЛУКОМ: Лагана, спремна за 10 минута и невероватно укусна

Новости онлине

21. 04. 2025. у 13:00

Идеална као лаган прилог уз месо.

САЛАТА СА ТИКВИЦАМА И БЕЛИМ ЛУКОМ: Лагана, спремна за 10 минута и невероватно укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Тиквице 2 средње
  • Бели лук 2 чена
  • Маслиново уље 2-3 кашике
  • Со и бибер по укусу
  • Лимунов сок, першун или листићи бадема за декорацију по жељи

Припрема:

Тиквице оперите и по жељи огулите (ако су младе и танке, може и с кором), па их исеците на колутове или полумесец. У тигању загрејте маслиново уље и додајте ситно сецкан бели лук – само кратко пропржите док не замирише, не сме да прегори.

Додајте тиквице, посолите и побиберите, па их динстајте на средњој ватри око 5–7 минута док не омекшају, али да остану благо хрскаве. По жељи додајте мало лимуновог сока за освежење и сецкани першун. Служите топло или хладно, посуто листићима бадема ако желите.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ХАОС У УКРАЈИНИ: Зеленски је донео одлуку која је шокирала многе