ИДЕАЛНА РОЂЕНДАНСКА ПОСЛАСТИЦА: "Алжирска торта" задовољиће сва ваша чула (РЕЦЕПТ + ПОСТУПАК)
У ВРЕМЕ празника, рођендана или других прослава, ова торта ће вам задовољити сва чула укусна, сочна, али и издашна допашће се и најмлађима и старијима.
Позната је као "Алжирска торта" и требаће вам времена да је припремите, али колико год да уживате у њеном укусу толико ћете уживати и у похвалама оних који је буду пробали.
Састојци за коре (испеците три):
3 беланца
3 кашике шећера
1 жуманце
2 кашике брашна
2 кашике гриза
Први фил:
250 мл воде
250 мл сока од ананаса (из конзерве)
4 кашике шећера
2 кесице пудинга од ваниле
80 мл слатке павлаке
7 колутова ананаса
Други фил:
1/2 л млека
4 кашике шећера
6 жуманаца
1,5 кесица пудинга од ваниле
200 г маслаца
150 г шећера у праху
Потребно је још:
3-4 банане
200 мл слатке павлаке за украшавање
остатак сока од ананаса за натапање кора
Припрема
Испеците три коре тако што ћете пенасто умутити беланца, додајте шећер, жуманце, брашно и гриз. Пеците у машћу подмазаном округлом плеху (пречника 26 цм) на 175 степени док се коране одвоји од ивице плеха.
Први фил:
У шерпу успите воду и сок од ананаса, сачекајте да проври па успите шећер и пудинг растворене у пет кашика воде. Скуван пудинг добро охладите. Посебно умутите слатку павлаку, па сједините са охлађеним пудингом. На крају додајте ситно исецкане колутове ананаса (исецкајте их дан раније и оставите у решетки да се добро оцеде).
Други фил:
Улијте млеко у шерпу, додајте шећер и промешајте. Сачекајте да проври па полако сипајући додајте претходно умућену смесу од жуманаца, пудинга и пет кашика млека. Готов фил оставите да се охлади, па га сједините са пенасто умућеним маслацом и шећером у праху.
Кору филујте првим филом, па другим, а онда поређеајте исецкане банане. Тако и преко друге коре, а на трећу ставите само први и други фил. целу торту префилујте умућеном слатком павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)