РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЦЕ - ПРЕТЕЧУ "КАПКЕЈКОВА": Укусније су и здравије - треба вам само чаша (ФОТО)
ВЕЋИНУ намирница сигурно имате у кући, а млевене орахе можете заменити лешницима или бадемима
Узмите једну шољу и нека вам она буде мерица којом ћете сипати све састојке, јер је то једини начин да добијете добру количину намирниц.а. Такође, набавите малу чашу (најбоље за жестока пића) којом ћете правити тортице. Пластично јаје није добар избор, јер ће кора бити топла.
ТОРТИЦЕ - састојци:
4 јајета
2 шоље шећера
2 шоље брашна
2 шоље млевених ораха
1 шоља зејтина
1/4 прашак за пециво
ТОРТИЦЕ - припрема:
Укључите рерну на 200 степени. Раздвојте беланца и жуманца и улупајте прво шлаг миксером, па додајте кашику по кашику шећера. Док ради миксер наставите да додајете жуманца, па зејтин, брашно и на крају орахе. Када све добро умутите, сипајте смесу у плех и убаците у рерну.
Кора се пече док не порумени, и обавезно проверите чачкалицом да ли је печена пре него што је извадите. Када се испече, извадите кору из плеха и пребаците на радну површину. Чашицом извадите тортице и одмах их пребаците на тањир да се хладе. Тесто које је остало од прављења тортица измрвите руком.
ТОРТИЦЕ - састојци за фил:
200 грама млека
100 грама чоколаде
100 грама ораха
У шерпу сипајте млеко и загрејте га на рингли, па изломите чоколаду и сипајте у млеко, додајте шећер и непрестано мешајте. Када се све лепо сједини склоните са ватре и додајте орахе. Мешајте и до дајте измрвљене остатке коре. Када се направи густ фил који можете кашикицом да стављате на врх сваке тортице - завршили сте посао.
Тортице ће бити још укусније ако направите шлаг од слатке павлаке и украсите их вишњама или шареним мрвицама.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 12:03 >> 18:06
КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
18. 02. 2023. у 13:30
ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АНАЛЕНИ БЕРБОК: Шта је са америчким војним базама у Немачкој?
ЗВАНИЧНА представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на изјаву немачке шефице дипломатије Аналене Бербок о руским базама у Сирији, подсетивши је на америчке војне базе у Немачкој.
03. 01. 2025. у 19:49
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (0)