ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)
ПОСЛАСТИЦА пред викенд
Викендом имамо више времена, па можемо да направимо и нешто слатко.
Чоко мак штрудлице - састојци:
450 гр брашна
1,5 дцл млека
1/2 квасца
1/2 прашка за пециво
1 кашичица шећера
1 кашичица соли
1 јаје
1 дцл јогурта
1/2 дцл уља
Чоко мак штрудлице - премаз:
125гр маргарина
2 жуманца
За фил је потребно;
400 гр млевеног мака
2 дцл врелог млека
Чоко мак штрудлице - глазура:
чоколада
Чоко мак штрудлице - припрема:
Од наведених састојака замесите тесто. Замешено тесто оставите да нарасте. Умутите маргарин са жуманцима. Млевени мак помешате са врелим млеком. Надошло тесто поделите на 2 јуфке.
Сваку развуци у правоугаоник и премазати премазом. Преко премаза ставите фил од мака. Све то уролате у ролат. Затим исецете на мање ролатиће. Пеците их у загрејаној рерни на 220 степени док не порумене. Када се добро охладе, штрудлице прелијете глазуром од чоколаде. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)