ТРИК КОЈИ ЗНАЈУ САМО КУВАРИ: На овај начин треба чувати бели лук
БЕЛИ лук је један од најчешће коришћених састојака у кувању. Одличан је за зачињавање или припрему одличних јела. Али не само то, то је фантастичан природни антибиотик, многи га једу сировог.
Из ових разлога, често се питамо како да га задржимо свежим што је дуже могуће? Открили смо да постоји невероватан метод који само кувари знају.
Како чувати бели лук: Сви детаљи
Бели лук је у стању да регулише крвни притисак и значајно смањи ниво холестерола.
Захваљујући снажним својствима, може детоксиковати јетру. Често му се не поклања довољно пажње, али је нутритивно један од најмоћнијих.
Овај састојак је природно антибактеријско средство које се бори против цревних паразита и јача имуни систем. Поред тога, природно је антиинфламаторно средство, регулише циркулацију и самим тим спречава кардиоваскуларна обољења.
Зими је наш савезник број један јер нас добро лечи од сезонског грипа. Важно је да га имамо код куће, не само зато што га можемо користити у кухињи, већ и за наше здравље.
Постоји фантастичан начин да бели лук остане свеж дуже време, најмање годину дана.
Прво узмите пола килограма чена белог лука и потопите их у топлу воду око сат времена.
Након што их осушите, огулите их и видећете да се лако гуле јер је кожа омекшала. Затим очишћени бели лук ставите у стерилизовану стаклену теглу. Затим додајте две кашике крупне соли. Сада можете додати неколико кашика јабуковог сирћета или прелити винским сирћетом ако желите, овај састојак помаже да се бели лук задржи нетакнут. Пре него што затворите теглу поклопцем, исеците кришку лимуна и ставите је на бели лук. Теглу добро затворите и протресите да се сви састојци помешају. Ово ће задржати ваш бели лук у савршеном стању више од годину дана и неће иструнути. И не само то, јер можете да их конзумирате када желите, а да не морате да их љуштите сваки пут када је потребно да их употребите. Овај метод користе многи кувари, практичан је и пре свега ефикасан.
jutarnji.hr
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)