КАКО ДА ТЕСТЕНИНА БУДЕ ПЕРФЕКТНО СКУВАНА: Ово је рецепт са којим не можете да погрешите
ПЛАШИТЕ се да ће бити сувише мекана, или пак много тврда, као да није довољно кувана, а можда ће се и слепити... Иако кување тестенине делује као лаган задатак, важно је да то урадите на прави начин.

Фото Shutterstock
Иако кување тестенине делује као лаган задатак, важно је да то урадите на прави начин. Ево једног савета који ће вам помоћи да тестенина увек буде савршено скувана, барем тако тврде британски кулинари, творци овог рецепта.
Увек употребљавајте лонац запремине шест литара. Сипајте воду у 3/4 лонца, да бисте избегли слепљеност и прекуваност тестенине. Уколико планирате да је једете са сосом, у воду немојте додавати ни кап уља јер ће „обложити“ тестенину, па неће лепо да упије сос. Ако намеравате да је послужите одмах, са врелим сосом, кувајте је два минута краће него што пише у упутству, јер ће је врели сос додатно докувати до жељене текстуре.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00

ПИТА ОД ЈАЈА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Најбољи предлог за доручак (ВИДЕО)
13. 06. 2024. у 07:00

КРЕМЉ ОБЈАВИО УСЛОВЕ ЗА САСТАНАК ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Прво мора ово да се догоди!
СУСРЕТ украјинског председника Владимира Зеленског и председника Русије Владимира Путина је могућ уколико делегације Украјине и Русије постигну одређене договоре, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков у обраћању новинарима.
17. 05. 2025. у 11:48

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"УБИЋУ СЕ, ХОРОР!" Марија открила дуго чувану тајну: "Рођена сам без..."
"ЈА ћу да се убијем, значи хорор!"
16. 05. 2025. у 13:39
Коментари (0)