КАКО ДА ТЕСТЕНИНА БУДЕ ПЕРФЕКТНО СКУВАНА: Ово је рецепт са којим не можете да погрешите

Бојана Јовановић

13. 06. 2024. у 09:00

ПЛАШИТЕ се да ће бити сувише мекана, или пак много тврда, као да није довољно кувана, а можда ће се и слепити... Иако кување тестенине делује као лаган задатак, важно је да то урадите на прави начин.

КАКО ДА ТЕСТЕНИНА БУДЕ ПЕРФЕКТНО СКУВАНА: Ово је рецепт са којим не можете да погрешите

Фото Shutterstock

Иако кување тестенине делује као лаган задатак, важно је да то урадите на прави начин. Ево једног савета који ће вам помоћи да тестенина увек буде савршено скувана, барем тако тврде британски кулинари, творци овог рецепта.

Увек употребљавајте лонац запремине шест литара. Сипајте воду у 3/4 лонца, да бисте избегли слепљеност и прекуваност тестенине. Уколико планирате да је једете са сосом, у воду немојте додавати ни кап уља јер ће „обложити“ тестенину, па неће лепо да упије сос. Ако намеравате да је послужите одмах, са врелим сосом, кувајте је два минута краће него што пише у упутству, јер ће је врели сос додатно докувати до жељене текстуре.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Не могу да верују уз коју песму је Србин ушао у ринг у Тирани (ВИДЕО)