КИКИРИКИ ШТАНГЛИЦЕ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Обогатите ускршњу трпезу овом укусном посластицом која се брзо прави
Ове слатке, хрскаве штанглице са кикирикијем, бадемима и дуплим слојем чоколаде права су празнична посластица – једноставне за припрему, а нестају са стола у трену. Савршене су за Ускрс, али и кад год ти треба нешто брзо, слатко и домаће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г кикирикија несланог печеног
- 100 г кекса
- 130 г бадема
- 70 г маслаца
- 90 мл меда
- 100 г млечне чоколаде
- 1 супена кашика уља
- 100 г беле чоколаде + 2 кашике уља за отапање
Припрема:
Самељите кикирики и кекс у блендеру па додајте ситно сецкане бадеме. У мањој шерпи отопите маслац и додајте мед. Када се сједине, скините са ватре и додајте у мешавину кикирикија, кекса и бадема. Промешајте добро док маса не постане компактна.
Отопите млечну чоколаду са уљем на пари или у микроталасној. Излијте у плех обложен папиром за печење. Мало сачувајте за украшавање.Преко ставите кикирики смесу. Поравнајте површину кашиком и оставите у фрижидеру да се стегне око 30 минута.
На исти начин отопите белу чоколаду. Прелијте преко подлоге, а затим правите шаре млечном чоколадом и чачкалицом. Вратите у фрижидер да се све лепо стегне – минимум 1 сат. Када је све потпуно хладно и чврсто, извадите из плеха и сеците на штанглице.
Савршено хрскаве, слатке и шарене – кикирики штанглице које красе сваки ускршњи сто!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)