КИКИРИКИ ШТАНГЛИЦЕ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Обогатите ускршњу трпезу овом укусном посластицом која се брзо прави

Новости онлине

18. 04. 2025. у 16:00

Ове слатке, хрскаве штанглице са кикирикијем, бадемима и дуплим слојем чоколаде права су празнична посластица – једноставне за припрему, а нестају са стола у трену. Савршене су за Ускрс, али и кад год ти треба нешто брзо, слатко и домаће.

КИКИРИКИ ШТАНГЛИЦЕ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Обогатите ускршњу трпезу овом укусном посластицом која се брзо прави

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г кикирикија несланог печеног
  • 100 г кекса
  • 130 г бадема
  • 70 г маслаца
  • 90 мл меда
  • 100 г млечне чоколаде
  • 1 супена кашика уља
  • 100 г беле чоколаде + 2 кашике уља за отапање

Припрема:

Самељите кикирики и кекс у блендеру па додајте ситно сецкане бадеме. У мањој шерпи отопите маслац и додајте мед. Када се сједине, скините са ватре и додајте у мешавину кикирикија, кекса и бадема. Промешајте добро док маса не постане компактна.

Отопите млечну чоколаду са уљем на пари или у микроталасној. Излијте у плех обложен папиром за печење. Мало сачувајте за украшавање.Преко ставите кикирики смесу. Поравнајте површину кашиком и оставите у фрижидеру да се стегне око 30 минута.

На исти начин отопите белу чоколаду. Прелијте преко подлоге, а затим правите шаре млечном чоколадом и чачкалицом. Вратите у фрижидер да се све лепо стегне – минимум 1 сат. Када је све потпуно хладно и чврсто, извадите из плеха и сеците на штанглице.

Савршено хрскаве, слатке и шарене – кикирики штанглице које красе сваки ускршњи сто!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ШВАЈНШТАЈГЕРОВА ТВ КОЛЕГИНИЦА ОБЈАВИЛА: ОЧЕКУЈЕМ ДЕТЕ! Цела Немачка прича о разводу Ане Ивановић и - овоме