OSOBE koje ishranom unose veće količine vitamina K1 i K2 imaju manji rizik za aterosklerozu, utvrdili su naučnici University of Western Australia u Pertu.
Povezane vesti
INTERVJU DOKTOR NIKOLA VOJVODIĆ: Epileptični napad preti svakom čoveku
IAKO se smatra da je epileptičan napad karakterističan samo za bolest zvanu epilepsija, činjenica je da ovo stanje može da zadesi svakog čoveka pod određenim okolnostima. Dosadašnja iskustva pokazuju da će oko pet odsto ljudi tokom života imati bar jedan epileptičan napad.
27. 08. 2021. u 15:20
"JEDNA OD ČETIRI BELE SMRTI": Da li je so opasna po organizam ili je to samo mit?
ZA so kažu da je jedna od "četiri bele smrti" i sa svih strana možemo da čujemo koliko je štetna. Svetski priznati biohemičar Rob Vulf otkriva da opasnost od soli postoji samo kada je ne jedemo dovoljno.
27. 08. 2021. u 14:00
ISKORISTITE SEZONU OMILJENJE LETNJE POSLASTICE: Hladi i topi kilograme - odličan dodatak dijeti
ODRICANjE od omiljene hrane zarad mršavljenja nije nužno. Dakle, ako tokom leta volite da se rashladite i zasladite sladoledom, ne znači da ćete pokvariti dijetu. Istraživanja Centra za zdravu ishranu iz Kolorada pokazala su da sladoled, ukoliko se konzumira kao dodatak zdravoj dijeti, može da doprinese topljenju masnih naslaga i smanjenju telesne težine.
26. 08. 2021. u 17:00
Najnovije iz rubrike
EYEBROW ADVANCE: Revolucija u transplantaciji obrva
OBRVE su jedna od najvažnijih karakteristika koje definišu izraz lica i doprinose vašem ukupnom izgledu.
11. 12. 2025. u 10:00
Srčana slabost, tiha epidemija koja pogađa više od 120.000 ljudi u Srbiji
Srčana slabost sve češće se opisuje kao "tiha epidemija" savremenog doba i jedan je od najvećih izazova za zdravstvene sisteme.
09. 12. 2025. u 15:19
PIJETE GA, ALI NEMA EFEKTA: Ovo su načini da vitamin D odradi posao
VITAMIN D je neophodan za zdravlje, ali je često teško dobiti ga dovoljno samo iz ishrane, zbog čega su suplementi toliko popularni.
07. 12. 2025. u 19:26
Komentari (0)