DIJETALNA HRANA I ONA BEZ ŠEĆERA: Šta nas čini gladnijima, otkriva studija

29. 03. 2025. u 00:00
UKOLIKO vodite računa o ishrani, pa birate često dijetalnu hranu i onu na čijim deklaracijama piše da je bez šećera, trebalo bi biti oprezan, jer postoji mogućnost da ćete upasti u zamku.
Povezane vesti

OD SUZA DO UŽITKA: Zašto volimo ljutu hranu
LjUTA jela mogu izazvati neprijatnosti kao što su pečenje, znojenje i čak suze tokom jela, ali za mnoge ljude upravo te reakcije predstavljaju glavni užitak i razlog zašto biraju jako začinjenu hranu - dok je nekima bol tokom jela deluje kao kazna, ljubiteljima ljutog je izazov i zadovoljstvo. Šta se krije iza te sklonosti prema hrani koja peče?
07. 06. 2025. u 00:00

ŠARENI, PENASTI, VEŠTAČKI: Kako da znate da li jedete pravi zanatski sladoled
IZGLED đelata često ume da prevari, jer iako možda ima vrlo atraktivnu boju ili deluje vazdušasto, kremasto i mekano, velika je šansa da će tako "ulepšan" slatkiš imati razočaravajuć ukus. Međutim, postoje pouzdani znaci koji otkrivaju da li ćete dobiti pravi, kremasti đelato ili poslasticu lošijeg kvaliteta.
27. 05. 2025. u 22:40
Najnovije iz rubrike

OD MUVA PRETI ŠIGELA, A OD NEOPRANOG VOĆA I POVRĆA VIRUSI: Leti je trovanje hranom često, a ovo su simptomi
BEZ obzira na to da li ste za sopstvenom trpezom, u restoranu na moru, roštiljate u prirodi ili ste kupili obrok na kiosku brze hrane, budite na oprezu jer je tokom leta trovanje hranom mnogo češće nego u drugim periodima godine.
04. 07. 2025. u 23:45

RIZIK OD TROMBOZE, PROBLEMI SA BUBREZIMA: Evo šta sve može da se desi ako po vrućini ne pijete dovoljno vode
VISOKE letnje temperature zbog obilnog znojenja zahtevaju čak i povećan unos vode od uobičajenog.
04. 07. 2025. u 15:00

ZA SVE KOJI IMAJU INSULINSKU REZISTENCIJU: Vežbama potrošite višak glukoze
SVI oni kojim imaju postavljenu dijagnozu insulinske rezistencije, moraju da prihvate činjenicu da će radi očuvanja zdravlja biti neophodno da menjaju način ishrane i rekreativne navike. Jer, fizička aktivnost, uz odgovarjući jelovnik je ključni regulator osetljivosti tkiva na insulin.
04. 07. 2025. u 13:20

JEDITE ŠTO VIŠE BOROVNICA, JABUKA, SPANAĆA I RUKOLE: Flavonoidi smanjuje rizik od bolesti srca, evo gde ih još ima
NAUČNICI sve više ističu značaj flavonoida - moćnih biljnih jedinjenja koja se nalaze u voću, povrću, čaju i tamnoj čokoladi - kao ključnih saveznika u borbi protiv starenja i hroničnih bolesti.
03. 07. 2025. u 23:59

UTIČE I NA NERVE VAN MOZGA: Novo dejstvo paracetamola
ZA jedan od najčešće primenjivanih lekova protiv bolova, paracetamol otkriven je novi mehanizam dejstva.
03. 07. 2025. u 10:13
Komentari (0)