MILANOVIĆ PREDVIĐA NOVI RAT: To se može desti pred američke izbore, Hrvatsku ću držati van takvih sukoba

Novosti online

20. 10. 2024. u 10:46

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je trenutnu geopolitičku situaciju, naglašavajući da bi mogući napad Izraela na Iran mogao imati ozbiljne posledice po svetski mir i ekonomiju.

МИЛАНОВИЋ ПРЕДВИЂА НОВИ РАТ: То се може дести пред америчке изборе, Хрватску ћу држати ван таквих сукоба

Foto: Tanjug/AP

- Pred nama su događaji koje mogu imati nesaglediv uticaj na svetski mir, poredak, globalnu ekonomiju, ako izraelska vlast odluči da napadne Iran u sledeće dve nedelje. Poznavajući njihove metode rada i delovanja, to bi mogli da učine jedno nedelju dana pre američkih izbora i tako probaju da uvuku svet u novi ciklus rata, a nama dignu cene nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima – rekao je Zoran Milanović.

Milanović je takođe komentarisao rat u Ukrajini.

- Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju i, nažalost, onako kako se jedino i mogao završiti, o čemu dosta ljudi govori već dve i po godine, ali to se valjda danas smatra rusofobijom ili putinizmom. To je slepilo, to je vrlo neozbiljno i opasno ponašanje - kazao je pa poslao jasnu poruku: "Ja ću Hrvatsku držati van takvih sukoba i tamo gde nam nije mesto i tamo gde ne treba da budemo, nećemo biti".

(Kurir/Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)