JASNA PORUKA MOSKVE: Protivnik će biti isteran iz Kurske oblasti – u to nema sumnje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 09. 2024. u 12:52

RUSKA vojska radi svoj posao i kontrola nad svim područjima Kurske oblasti u koja su upali ukrajinski militanti će biti uspostavljena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЈАСНА ПОРУКА МОСКВЕ: Противник ће бити истеран из Курске области – у то нема сумње

Foto: Profimedia

On je precizirao da planovi vojske ne mogu da budu javni, ali da će kontrola nad svim teritorijama Kurske oblasti biti ponovo uspostavljena.

- U oblastima koja su pod kontrolom ukrajinskih militanata situacija je, naravno, vanredna. Ta situacija će biti blagovremeno ispravljena. Naši vojnici rade svoj posao. Oni će to završiti, kontrola nad teritorijama će biti uspostavljena. U to nemamo nikakve sumnje - rekao je Peskov, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti.

Masovan napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. Za sve vreme borbi na kurskom pravcu poginulo je i ranjeno više od 15,3 hiljade ukrajinskih vojnika. Uništena su 124 tenka, 56 borbenih vozila pešadije, 93 oklopna transportera, 780 borbenih oklopnih vozila, 471 automobil, 115 artiljerijskih oruđa, 28 lansera za višecevne raketne sisteme, osam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, četiri transportna vozila, 29 stanica za elektronsko ratovanje, 7 kontrabaterijskih radara, dva radara PVO, 15 jedinica inžinjerijske tehnike, od čega 9 inžinjerskih vozila za čišćenje i jedno za deminiranje UR-77.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU - Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku