uživoRAT NA BLISKOM ISTOKU: U izraelskom napadu na džamiju u Gazi poginula 21 osoba (VIDEO)

Novosti online

06. 10. 2024. u 08:00

Rat na Bliskom istoku ne jenjava, a kako pokazuju najnovije informacije situacija preti da eskalira, u izraelskom napadu na džamiju u centralnom delu Pojasa Gaze poginula je 21 osoba, saopštili su civilna odbrana i predstavnici lokalne bolnice.

РАТ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: У израелском нападу на џамију у Гази погинула 21 особа (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Hussein Malla

U napadu na džamiju poginula 21 osoba

Na snimcima koje su objavili mediji vide se haotične scene dok osoblje civilne odbrane i medicinski radnici izvlače žrtve iz ruševina džamije koristeći samo svetlost svojih mobilnih telefona.

Izraelska vojska je potvrdila da je izvela napad, navodeći da je meta bio Hamasov komandni i kontrolni centar.

Ministarstvo za verska pitanja u Pojasu gaze saopštilo je u da je izraelska vojska tokom jednogodišnjeg sukoba u Pojasu Gaze uništila 814 džamija, tri crkve i 19 grobalja.

U izraelskim napadima je oštećeno 148 džamija, a procenjeni finansijski gubitak iznosi 350 miliona dolara, prenela je Al Džazira.

Hezbolah: Raketama smo napali izraelske vojnike na severu Izraela

Libanska grupa Hezbolah saopštila je rano jutros da je raketama gađala izraelske vojnike u naselju Al-Manara i okolini na severu Izraela u, kako je navedeno, "znak podrške palestinskom narodu i odbrane Libana".

Hezbolah je takođe naveo da je gađao izraelske snage u toj oblasti dok su "evakuisale ranjene i ubijene vojnike", prenose mediji.

Izrael je, osim vazdušnih udara na teritoriju Libana, od 1. oktobra pokrenuo kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u južnom Libanu.

IDF: Gađali smo skladišta oružja Hezbolaha u Bejrutu, 30 projektila ispaljeno iz Libana

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su protekle noći gađale lokacije u Bejrutu na kojima se, kako tvrde, nalaze skladišta oružja libanske grupe Hezbolah i druga "teroristička infrastruktura".

- Vazdušnim napadima prethodili su sveobuhvatni koraci kako bi se ublažila šteta po civile, uključujući upozorenje o pretećim udarima - navedeno je u saopštenju. Dodaje se da će IDF nastaviti punom parom da gađa vojne objekte Hezbolaha.

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana i da su neki projektili presretnuti, prenosi Tajms of Izrael.

Trideset minuta posle ponoći oglasile su se sirene u oblasti Kirjat Šmona na severu Izraela.

IDF navodi i da su vazdušne snage oborile tri jurišne bespilotne letelice iznad Sredozemnog mora, od kojih jednu blizu obale Tel Aviva, za koje tvrdi da su ispaljene sa istoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

NEBOJŠA Popović iz Kikinde radio je u hemijskoj industriji "Hemik", nekadašnjem jugoslovenskom gigantu, koji propada dolaskom bivše vlasti na čelo države. Godine posvećenosti i rada u "Hemiku" bile su izbrisane jednim potezom političara. Nebojša, kao i 130 drugih radnika zaposlenih u "Hemiku", među kojima je bio i njegov otac, ostaju bez posla. Izgubio je sve ono u šta je verovao. Život u Kikindi postao je borba za opstanak.Za Nebojšu dolazi do promene 2015. godine, kada u Kikindu stižu nove fabrike.

06. 10. 2024. u 09:00

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)