uživoRAT U UKRAJINI: Ključna raskrsnica južno od Časova Jara pod kontrolom ruskih oružanih snaga

Novosti online

15. 10. 2024. u 07:24 >> 09:37

RAT u Ukrajini - dan 965.

РАТ У УКРАЈИНИ: Кључна раскрсница јужно од Часова Јара под контролом руских оружаних снага

Foto Tanjug/AP

Ključna raskrsnica južno od Časova Jara došla pod kontrolu ruskih oružanih snaga

Kučna raskrsnica južno od Časova Jara pod kontrolom je ruskih oružanih snaga, prenosi Tass.

- Bilo je nekih uspeha u blizini Časovog jara. Ključna raskrsnica južno od grada je uzeta pod kontrolu - rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da se na prilazima Časovom Jaru operativna situacija za ukrajinsku grupu ne razvija na bolje.

Oslobođeno je više od dve trećine grada Đeržinska (ukrajinski – Toreck) u DNR 

Ruske snage se probijaju, potiskujući Ukrajinske vojnike iz višespratnica, izjavio je lider DNR Denis Pušilin u programu „Solovjov uživo“.

On je istakao da će oslobođenje ovog grada omogućiti da se smanji granatiranje Gorlovke.
Prema njegovim rečima, praktično svakodnevno se vidi napredovanje ruske vojske u pravcu Krasnoarmejska u DNR.

Borelj upozorava

Perspektiva da se Rusija prisili da zaključi primirje vojnim putem izgleda veoma daleko, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

- Postoji strateška logika da se Ukrajina politički i vojno ojača, kako bi se (predsednik Rusije Vladimir) Putin naterao da sedne za pregovarački sto, ali moram da priznam da to izgleda kao veoma daleka perspektiva- rekao je Borelj posle sednice Saveta ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

U ruskom raketnom napadu na Nikolajev poginula jedna žena, 16 ljudi ranjeno

Jedna žena je poginula, a broj povređenih u ruskom raketnom napadu na Nikolajev porastao je na 16, saopšteno je na Fejsbuk nalogu Nikolajevske regionalne uprave.

- U noći 15. oktobra, oko 2 sata ruske snage su napale Nikolajev, po svemu sudeći raketama tipa S-300. Oštećen je infrastrukturni objekat, ugostiteljski kompleks, trgovinski centar, stambeni objekti i automobili i izbili su požari. Jedna žena je poginula, 16 osoba je povređeno, troje je dobilo ambulantnu negu - navodi se u saopštenju Nikolajevske regionalne uprave, prenosi Ukrinform.

U ponedeljak, u 11.30, ruske trupe su granatirale i selo Estuari u Halicenovskoj zajednici i u tom napadu su oštećeni privatna kuća, poslovni objekat i poljoprivredna mehanizacija, ali nije bilo žrtava.

Ukrajinske snage i jedinice PVO su u noći 15. oktobra u rejonu Nikolajeva uništile tri ruske bespilotne letelice tipa Šahed-136/131, a ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je ranije upozorilo na pretnju od napada balističkim naoružanjem iz pravca juga.

 

Ruski helikopter izveo raketni napad

Ruski helikopter Mi-28NM izveo je raketni napad na ljudstvo i oklopnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kurske oblasti, ciljevi su uništeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinski vojnici bežali iz Ugljedara

Jedinice grupe „Istok“ nisu dozvolile ukrajinskim vojnicima koji su bežali iz Ugljedara da se učvrste na novim položajima u blizini grada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski napadi na položaje Ukrajine

Samohodne haubice 2S3 „akacija“ i minobacači 2S4 „tuljpan“ izveli su napad na položaje jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje su se povlačile, precizira se u saopštenju.
Glavni zadatak ruske vojske bio je da spreče ukrajinske jedinice da se ukopaju na novim položajima u šumskim pojasevima na južnodonjeckom pravcu.

Uništena haubica ukrajinske vojske

Artiljerci Anapskog artiljerijskog puka Vazdušno-desantnih snaga grupe „Dnjepar“ uništili su haubicu ukrajinske vojske kod sela Orehov na zaporoškom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Sprečena rotacija Oružanih snaga Ukrajine

Snajperisti grupe „Centar“ uništili su posmatrače Oružanih snaga Ukrajine i sprečili rotaciju pešadije na krasnoarmejskom pravcu (ukrajinski naziv – Pokrovsk) u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO: Rusi na poziciji, viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)