RECEPT ZA SUNCE POGAČU KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Lagana i preukusna (VIDEO)
POGAČA koju možete jesti za užinu za večeru ili napravite odlično posluženje za goste
Sastojci za sunce pogaču:
- 300 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 15 g kvasca
- 650-700 g brašna
- 100 g sira
- 100 g šunke
- 1 jaje za sir
- 1 žumance za premazivanje
- susam, malo šećera i soli
Priprema:
U mleko potopiti kvasac dodati 1 kašičicu šećera, ulje, brašno, so i zamesiti mekše testo, ne mnogo tvrdo da bude glatko. Ostaviti da odmara pokriveno. Na sto postaviti pek papir veličine pleha od rerne.
Razviti testo veličine pleha na papiru, na sredinu staviti manji tanjir, a onda od tanjira ka ivici seći trake. Da biste dobili izgled kao na fotografiji, potrebno je da svaku traku posebno uvijete i poređate u krug. U snimku možete videti postupak uvijanja.
U sredinu staviti sir koji smo izdrobili i dodali seckanu šunku i jaje. Pogaču prebaciti u pleh. Odmoriti je 15 min, pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 40 min. Pokriti krpom da odmori i uživati u savršenom ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JEDNA OD NAJLAKŠIH TORTI: Voćna poslastica sa bananama (VIDEO)
13. 02. 2023. u 18:00
Neobičan trik za NAJUKUSNIJE PLjESKAVICE: Poznati kuvar otkrio u čemu je tajna
13. 02. 2023. u 22:00
TAJLAND NA TANjIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)
10. 02. 2023. u 09:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)