UMESTO DA KUPUJETE, NAPRAVITE DOMAĆU POGAČU: Dodajte jedan proizvod za još lepši ukus (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

13. 03. 2023. u 18:00

POGAČA koju mogu da naprave i početnici u kuhinji

УМЕСТО ДА КУПУЈЕТЕ, НАПРАВИТЕ ДОМАЋУ ПОГАЧУ: Додајте један производ за још лепши укус (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Umesto kupovnog hleba možete da napravite domaću pogaču koja će ici uz svaki obrok.

Sastojci za domaću pogaču sa pavlakom

  • 500-550 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 4-5 kašika ulja
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 1 jaje + 1 žumance
  • 3 kašike kisele pavlake
  • susam, kim

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, brašno, so, ulje i zamesiti mekše testo. Pokriti da odmori pola sata, pa testo podeliti na 4 dela.

Razviti svaki deo, a onda premazati pavlakom i uviti u tanku rolnicu.

Spojiti po dve, pa uplesti kiku i uviti u krug. Nastaviti sa uvijanjem i s drugom kikom i staviti u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pokriti da odmori, pa je premazati žumancetom, posuti susamom, kimom i peći na 180 stepeni C oko 45 min.

Fantastičnog ukusa, mekana kao duša. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku