RECEPT ZA MUSAKU SA SLANINICOM: Jelo koje ste u detinjstvu obožavali, a volite ga i danas (FOTO/VIDEO)
EVO KAKO da prepremite odlično gurmansko jelo za celu porodicu
Prisetite se ukusa koji će vas vratiti u detinjstvo.
Musaka sa slaninom - sastojci:
350 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
150 gr suve slaninice
3 jaja
ulje
biber
so
crvena mlevena paprika
500 gr krompira
200 gr kisele pavlake
2 jaja
50 ml mleka
peršunov list
Musaka sa slaninom - priprema:
Na ulju propržiti deo slanine na kockice, pa kad se istopi tu ubaciti seckan luk i prodinstati. Dodati mleveno meso, pa izdinastati.
Skinuti sa vatre dodati soli, biber, papriku i 1 jaje. Umutiti posebno jaja, dodati pavlaku i mleko, pa izjednačiti. Krompir očistiti, pa iseći na tanke krugove, posoliti, pobiberti i dodati malo crvene paprike.
Tepsiju 30x25 cm premazati uljem. Na dno poređati sav krompir, pa ga poravnati. Preko krompira dodati meso izravnati, a preko mesa umućena pavlaka.
Narendati malo kačkavalja, seckanog peršuna i poređati nasečenu suvu slaninu. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GRIZ, SUVO GROŽĐE I ORASI: Idealan kolač za sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)
22. 03. 2023. u 17:00
BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
23. 03. 2023. u 18:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)