RECEPT ZA NAJOMILJENIJI SLATKIŠ SVIH ŠPANACA: Korica je hrskava, a unutrašnjost meka, uz čokoladu niko ne može da odoli
Ukoliko niste do sada probali ćurose, obavezno ih napravite po ovom receptu - oduševićete se! Ćurosi su slatke poslastice koje možete da proneđete u svakom ćošku Španije! Pravi se od jednostavnog testa koje sadrži brašno i vodu, prži se u dubokom ulju, najčešće je duguljastog oblika, korica mu je hrskava a unutrašnjost meka, nakon prženja se posipa šećerom i cimetom a zatim se umače u čokoladni sos.
Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 150 gr brašna
- 3 jajeta
- kockica maslaca
- šećer, cimet
Priprema:
Sipati vodu u šerpu, dodati maslac, pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati. Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica - penasto. U šerpu sipati ulje da se ugreje. Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži (ja nisam imala), pa pržiti ćurose dok ne porumene. U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople.
(Bakini recepti)
"TI SI KRETEN!" Žestoka svađa u studiju Hit tvita, Babić udario na Antonijevića
ŽESTOKA svađa izbila je večeras u studiju televizije "Pink" u emisiji Hit Tvit gde gostuju predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, pravnik Milan Antonijević i biznismen Branko Babić.
16. 11. 2025. u 21:55
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
ZVUCI SEKSA U BRITANSKOM PARLAMENTU: Posle skandala - uhapšena dva muškarca
DVOJICA muškarca uhapšena su, pa puštena na slobodu uz kauciju, nakon što je mobilni telefon postavljen u Donjem domu britanskog parlamenta kako bi puštao "seksualne zvukove" tokom poslaničkih pitanja britanskom premijeru Kiru Starmeru.
16. 11. 2025. u 20:32
Komentari (1)