REZANCI SA MAKOM: Jelo koje nas vraća u detinjstvo kada se pripremalo kao glavno jelo u kome smo svi uživali

Новости онлине

04. 03. 2024. u 18:55

Ukoliko niste imali priliku da probate čuvene rezance sa makom sada je pravo vreme.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали

Foto Shutterstock

Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo je recept koji morate da probate.

Sastojci:

  • 400g rezanaca ili makarona
  • 150g mlevenog maka
  • 3 kašike vrelog mleka
  • 50 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 5-6 kašika ulja
  • rendana kora jednog limuna
  • voda da se skuvaju rezanci
  • kašičica soli

Priprema:

Vodu posolite i stavite da proključa. Zatim dodajte rezance, promešajte da se ne zalepe za dno. Kada prokuvaju, skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da rezanci omekšaju oko 10-tak minuta. Procedite ih i isperite hladnom vodom, tako neće biti lepljivi.

Mak prelijte vrelim mlekom, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer, koricu limuna.Sve dobro promešajte i sjedinite sa rezancima.

(Stvarukusa mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival