POSNE, A ČOKOLADNE: Ako volite klasične princes krofne, ove ćete obožavati
Idealne za vreme Velikog uskršnjeg posta, svečanu i slavsku trpezu, ili za obične dane, kada vam se jede nešto slatko.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 180 g brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 4 banane
- Za fil:
- 50 g pudinga od čokolade
- 250 ml sojinog ili bademovog mleka
- 75 g margarina
- Za ukrašavanje:
- posni šlag
Priprema:
Stavite ulje i vodu da proključaju, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte dok se masa ne sjedini. Dobijeno testo treba da bude kompaktno. Smesu prespite u drugu posudu, u nju dodajte pasiranu bananu i sve umutite mikserom dok se ne sjedini. Potom napravite krofnice i pecite ih na 180°S oko 40 minuta. Krem: Puding skuvajte u 250 ml mleka i ostavite da se ohladi. Posebno umutite margarin i sjedinite ga s ohlađenim pudingom. Dobijenim kremom filujte krofnice. Secite krofnice napola pa ih filujte dobijenim kremom, preko nanesite posni šlag i na kraju stavite drugu polovinu krofnice. Pospite ih šećerom u prahu.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)