PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA: Jednostavan desert koji svi vole sa zdravim brašnom
Heljdino brašno je zdravije od običnog, pa sada omiljenu poslasticu napravite sa njim. Ako želite možete samo heljdino da koristite, ne morate da dodajte obično.

Foto: A. M.
Sastojci:
- 100 g heljdinog brašna
- 200 g belog brašna
- 2 jajeta
- 400 ml kisele vode
- so
- malo šećera po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte jaja, so i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja i šećera. Sve dobro žicom izmešajte. Tiganj za palačinke podmažite uljem, dobro zagrejte i sipajte po jednu kutlaču testa na sredinu, pa okrećite da se testo razlije. Pecite sa jedne i druge strane da se zapeče.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali
26. 05. 2024. u 07:00

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

RAZVOD ANI TEŠKO PAO: Jedna fotografija je dokaz koliko PATI
NEKADAŠNjA teniserka Ana Ivanović, uhvaćena je na plaži u opuštenom izdanju, ali ono što je svima zapalo za oko jeste izbor knjige koju je držala u rukama.
18. 08. 2025. u 07:20
Komentari (0)