BRZI OBROK ZA SVAKO DOBA DANA: Umesto da pravite omlet ili prženice, isprobajte recept za ovo jelo sa jajima i hlebom
U tiganju pomešajte i ispržite jaja, hleb i sir, pa poslužite za doručak ili večeru. Ovo jelo se lako pravi i sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 2 parčeta hleba
- 2 paprike
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 jaja
- malo tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Isecite hleb na kockice, pa stavite u tiganj koji ste prethodno malo zagrejali. Izvadite hleb iz tiganja, pa u isti sipajte malo maslinovog ulja. Dodajte iseckanu papriku, crni i beli luk, pa pržite dok povrće ne omekša. Vratite hleb i promešajte. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca dodajte u tiganj. Pokrijte i pržite 3-4 minute, pa skinite poklopac i pospite rendanim sirom. Napravite udubljenje na 5 mesta, pa stavite žumanca u svako. Poklopite i pržite još 4 minuta. Pospite seckanim peršunom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48
NAJVAŽNIJI JE PRVI OBROK: Engleski doručak - Dugo će vas držati sitim
06. 07. 2024. u 07:00
PUNjENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način
30. 05. 2024. u 11:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)