DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA: Ne kuva se, već se peče u rerni - priprema jednostavna, a ukus fantastičan

Новости онлине

30. 07. 2024. u 09:00

Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osetimo ukus džema od šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Sveže šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cele zime sladi najlepšim ukusima.

ДОМАЋИ ЏЕМ ОД ШЉИВА: Не кува се, већ се пече у рерни - припрема једноставна, а укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg šljiva
  • 500-700 g šećera (u zavisnosti od slatkoće šljiva)
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • cimet

Priprema:

Šljive operite i očistite od koštica.

Smeštajte polovinu šljiva u dublju posudu, okrećući ih unutrašnjošću nadole.

Svaki red šljiva pospite šećerom.

Stavite u zagrejanu rernu u lagano pecite oko četiri sata.

Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi i dodajte cimet.

Sipajte u vruće tegle.

Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".

Ohlađene tegle čuvajte na tamnijem, svežijem mestu.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival