NAJBOLJI SLADOLED OD ŠLJIVA: Morate da probate, naročito dok im traje sezona
Super brzo slatko osveženje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g šljiva, bez koštica, potpuno zrelih
- 250 ml slatke pavlake
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Za sladoled od šljiva prvo mikserom mešajte šljive, dok smesa ne postane glatka i koža više ne bude vidljiva. Stavite pire od šljiva u šerpu i kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri dok se boja ne promeni i malo zgusne. Nastavite da često mešate. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte slatku pavlaku u veliku činiju. Umutite dok ne postane čvrsta. Dodajte joj kuvane šljive, kondenzovano mleko i limunov sok. Dobro promešajte uz pomoć lopatice.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
12. 06. 2024. u 09:00

NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)