STARINSKE ŠUFNUDLE PUNJENE SIROM, A PRELIVENE KAJMAKOM: Jelo koje će mnoge podsetiti na detinjstvo
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalna za večeru.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 žumance
- 150 g brašna
- malo soli
- 100 g starog, masnog sira
- malo starog kajmaka za preliv
- tri kašike mleka
- prezle, ulje
Priprema:
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti, pa dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budu mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.
Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
MILICA O VEZI SA STRUGAROM: "Vodili smo ljubav pet-šest puta za 24 sata"
PEVAČICA Milica Todorović uživa u novoj ljubavi. Kako prenose domaći mediji, već nekoliko meseci je u vezi s biznismenom Mariom, poznatim u gradskim krugovima, koji izbegava javno eksponiranje.
11. 01. 2025. u 15:28
Komentari (0)