DOMAĆA ČOKOLADNA POGAČA: Poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, štaviše, sa stola nestaje začas
Čokoladna pogača postala je veoma popularna na društvenim mrežama, a svako ko je probao ističe da je ukus neodoljiv!

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
Za testo:
- 3 kašike šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 čaša toplog mleka (200 ml)
- 1 čaša tople vode (200 ml)
- 1 šoljica ulja (100 ml)
- Belance (žumance ostaviti za premazivanje)
- 6 čaša brašna (koristite čašu od 200 ml)
- 1 kašičica soli
Za fil:
- Kremić od čokolade
- Mleveni orasi
Za premazivanje:
- Žumance
- 1 kašičica mleka
Priprema:
U činiju stavite šećer, suvi kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Promešajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne počne da peni.
Dodajte ulje, belance i so, pa postepeno umešajte brašno. Umesite mekano testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat. Kada je testo naraslo, podelite ga na jednake loptice.
Svaku lopticu razvucite u oblik kruga. Na sredinu stavite kašičicu čokoladnog namaza i pospite mlevenim orasima. Preklopite ivice testa preko fila i oblikujte kuglicu ili željeni oblik. Poređajte pripremljene kolačiće u pleh obložen papirom za pečenje.
U činijici pomešajte žumance i mleko, pa time premažite svaki kolačić.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumene (oko 20-25 minuta).
Ovu čokoladnu pogaču možete servirati i toplu i hladnu, jednako je ukusna.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČA SA SUVIM GROŽĐEM I ORASIMA: Bogata, sočna poslastica (VIDEO)
01. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POGAČA SA CIMETOM U OBLIKU PAHULjE: Odličnog ukusa i još boljeg izgleda (VIDEO)
09. 12. 2024. u 14:30

RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
10. 07. 2024. u 07:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)