VANILICE ZA ZALJUBLJENE: Mirišljave, slatke, srcaste, pravi su izbor za Dan ljubavi
Napravite ih bar jedan dan ranije, jer su bolje kada odstoje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 250 g masti
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- Džem crvene boje
- Prah šećer
Priprema:
Umutite mast penasto, dodajte celo jaje i mutite da se sjedini s mašću. Dodajte brašno i šećer i umesite testo. Ostavite pola sata da odstoji. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite testo u koru debljine pola centimetra. Modlom u obliku srca vadite testo i ređajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (treba da ostanu bele). Jednu premažite džemom i preklopite drugom. Uvaljajte u prah šećer.
(trpeza)
Preporučujemo

POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online

CEO ŠID TUGUJE ZA LEPOM MILANOM: Devojka (26) tragično preminula, danima se opraštaju od nje na društvenim mrežama
DEVOJKA Milana Mišić (26) iz Šida tragično je preminula 15. jula, a na večni počinak ispraćena je dva dana kasnije u pratnji neutešne porodice, prijatelja, rođaka i mnogobrojnih sugrađani koji se danima od nje opraštaju na društvenim mrežama.
27. 07. 2025. u 08:48

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)