VANILICE ZA ZALJUBLJENE: Mirišljave, slatke, srcaste, pravi su izbor za Dan ljubavi

Jovana Vasić

13. 02. 2025. u 13:00

Napravite ih bar jedan dan ranije, jer su bolje kada odstoje.

ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 g mlevenih oraha
  • 250 g masti
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • Džem crvene boje
  • Prah šećer

Priprema:

Umutite mast penasto, dodajte celo jaje i mutite da se sjedini s mašću. Dodajte brašno i šećer i umesite testo. Ostavite pola sata da odstoji. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite testo u koru debljine pola centimetra. Modlom u obliku srca vadite testo i ređajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (treba da ostanu bele). Jednu premažite džemom i preklopite drugom. Uvaljajte u prah šećer.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA: Hamad Međedović pobedio jednog od najboljih tenisera sveta!