FANTASTIČNE PALAČINKE SA MAKOM I ŠLJIVAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Ako ste ljubitelj štrudle sa makom ili džema od šljiva, sigurno ćete obožavati ovu kombinaciju koja je svojevrsno spoj tih poslastica.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo
- brašno 200 g
- voda 300 ml
- jaje 1 komad
- ulje 1 kašika
- šećer 1 kašičica
- so 1/3 kašičice
Za nadev
- mleko 300 ml
- med 2 kašike
- mak, mleveni 200 g
- šljive, odmrznute ili suve 150 g
- cimet po ukusu
Priprema:
Umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer, pa lagano sipajte brašno stalno muteći da dobijete glatku ujednačenu smesu. Ostavite da odstoji pola sata. Potom ispecite palačinke u podmazanom tiganju. Za nadev prokuvajte mleko i med, dodajte mleveni mak i cimet. Mešajte na laganoj vatri dok ne prostruji. Palačinke obilno premažite prohlađenim nadevom, poređajte polutke šljiva i urolajte.
(superrecepti)
Preporučujemo

NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom
29. 11. 2024. u 15:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

VELIKE DEVOJKE: Federerove ćerke više nisu male - lepe bliznakinje, vidite na koga liče (FOTO)
PORED njih dve, Rodžer Federer je otac dvojice dečaka - Lea i Lenija.
22. 07. 2025. u 17:19
Komentari (0)