JAGNJEĆI KOTLETI NA GRČKI NAČIN: Sočni komadići mesa sa aromom Mediterana
Ovi jagnjeći kotleti su spremni za svaku priliku – sočni, aromatični i savršeni za porodični ručak ili večeru sa prijateljima. Marinada od limuna, belog luka i origana dodaje intenzivan ukus, dok pečurke, čeri paradajz i mladi luk čine obrok potpunim.

FOTO: Novosti
Sastojci
- 6–8 pojedinačnih jagnjećih kotleta sa koškom
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 4 čena belog luka, zgnječena
- sok od 1 limuna
- 2 kašike svežeg origana
- prstohvat soli i bibera
- pečurke
- čeri paradajz, prepolovljen
- mladi luk, isečen na kriške
- kriške limuna, za ukrašavanje
Postupak
Priprema kotleta:
Osušite kotlete i po potrebi odsecite višak masnoće.
Marinada:
U činiji pomešajte maslinovo ulje, beli luk, sok od limuna, origano, so i biber. Utrljajte marinadu u svaki kotlet i ostavite ih pokrivene u frižideru najmanje sat vremena, a po mogućstvu preko noći.
Prženje:
Dodaci:
Dodajte pečurke i nastavite kuvanje dok ne dostignu željenu mekoću. Poslednjeg minuta dodajte čeri paradajz i prelijte ostatkom marinade.
Serviranje:
Stavite kotlete na tanjir, ostavite da odstoje 5–10 minuta. Ukrasite kriškama limuna, mladim lukom i malo origana.
Uživajte!

ODAVDE JE IZAŠLA GRUPA LjUDI I ZAPUCALA: Detalji užasa u Višnjičkoj banji, žena ubijena, više ranjenih (VIDEO)
U LOKALU u Višnjičkoj banji u Beogradu ubijena je jedna žena, a ranjeno još nekoliko osoba, među kojima je i njen muž kome se lekari bore za život.
30. 09. 2025. u 16:33

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)