JAGNJEĆI KOTLETI NA GRČKI NAČIN: Sočni komadići mesa sa aromom Mediterana

Milena Tomasevic

30. 09. 2025. u 15:17

Ovi jagnjeći kotleti su spremni za svaku priliku – sočni, aromatični i savršeni za porodični ručak ili večeru sa prijateljima. Marinada od limuna, belog luka i origana dodaje intenzivan ukus, dok pečurke, čeri paradajz i mladi luk čine obrok potpunim.

ЈАГЊЕЋИ КОТЛЕТИ НА ГРЧКИ НАЧИН: Сочни комадићи меса са аромом Медитерана

FOTO: Novosti


 

 Sastojci

  • 6–8 pojedinačnih jagnjećih kotleta sa koškom
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka, zgnječena
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike svežeg origana
  • prstohvat soli i bibera
  • pečurke 
  • čeri paradajz, prepolovljen
  • mladi luk, isečen na kriške
  • kriške limuna, za ukrašavanje

Postupak

Priprema kotleta:
Osušite kotlete i po potrebi odsecite višak masnoće.

Marinada:
U činiji pomešajte maslinovo ulje, beli luk, sok od limuna, origano, so i biber. Utrljajte marinadu u svaki kotlet i ostavite ih pokrivene u frižideru najmanje sat vremena, a po mogućstvu preko noći.

Prženje:

Zagrejte tiganj od livenog gvožđa na jakoj vatri. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja. Pržite kotlete 3–4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu zlatnu koricu.

Dodaci:
Dodajte pečurke i nastavite kuvanje dok ne dostignu željenu mekoću. Poslednjeg minuta dodajte čeri paradajz i prelijte ostatkom marinade.

Serviranje:
Stavite kotlete na tanjir, ostavite da odstoje 5–10 minuta. Ukrasite kriškama limuna, mladim lukom i malo origana.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA IZDAJA! Košarkaš Partizana potpisuje za Crvenu zvezdu