KORAK PO KORAK: Naučite da napravite kiflice sa sirom (VIDEO)
KIFLICE svi volimo da jedemo, a sada učimo kako da ih napravimo
KIFLICE svi volimo. Idealne su i za doručak i večeru, a i užinu tokom dana. Današnja inspiracija kod Kuvarice_manje_zbori.
KIFLICE - potrebno vam je:
900 g bršna + 100 g za posipanje
1 svež kvasac
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
250 g margarina
1 žumance
5 dcl mlake vode
KIFLICE - fil: Feta sir isečen na kockice (onoliko kockica koliko ste napravili trouglova)
KIFLICE - priprema:
Brašno posolite i izmešate. Napravite udubljenje u brašnu i stavite kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite da kvasac nadođe. Kada kvasac proradi dodajte ostatak vode i zamesite testo.
Zamešeno testo ostavite na toplo da naraste. Na radnu površinu pospite malo brašna, stavite nadošlo testo i premesite ga, zatim ga podelite na četiri dela.
Svaki deo razvučete oklagijom u krug i premažite margarinom. Krugove stavljate jedan na drugi. Zadnji krug ne premazujete. Ostavite testo da odmori. Potom oklagijom razvučete u jedan veliki krug i isecite ga na onoliko koliko vi želite trouglova. Feta sir stavite na deblji kraj i urolate sve.
Gotove kifle premažite žumancetom i posolite morskom solju. Pecite ih na 220 stepeni dok ne porumene. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00
NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)