RECEPT ZA BRZE, POSNE UŠTIPKE: Jednako ukusni kao i mrsni, nestaće sa stola za tili čas
DONOSIMO vam recept za brze posne uštipke.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Sastojci:
- 450 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike rakije od loze
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u dubljoj činiji, pa zamesite da dobijete glatko testo. Dobro ga obradite rukama, a znaćete da je smesa dobra ukoliko bude klizila sa kašičice.
U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte. Kašikom lagano vadite testo i spuštajte u tiganj tako da dobijete okrugli oblik. Pržite uštipke nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada su prženi vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja, a najbolje je da ih služite dok su još topli.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)