NEODOLJIVO SAVRŠENSTVO UKUSA: Gibanica s pršutom, slaninom i kačkavaljem
Ovu gibanicu koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak ili večeru.

Foto Shutterstock
Sastojci:
500 g gotovih kora
Nadev:
50g kečapa
100g pršute
100g narezane slanine
200g rendanog kačkavalja
Za premaz:
20ml ulja
100ml kisele vode ili jogurta
polovina praška za pecivo
4 kašike griza
2 jaja
Priprema:
Prvo pomešajte sve sastojke za premaz i pouljiti pleh. Potom ređati 2 kore, premazati premazom, pa kečapom, zatim još 2 kore staviti odozgo, premazati premazom i kečapom, pa posuti kačkavalj.
Opet 2 kore dodati, premaz preko i malo kečapa, a onda naređati slaninu u jedan red, a u drugi pršutu, pa celu površinu prekriti kačkavaljem. Po ovom principu ređati sve dok ne potrošite sve kore.
(Still)
Preporučujemo

KOSOVSKA POGAČA: Stari kosovski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
02. 03. 2024. u 07:00

LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)