PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
Pite su neizostavni deo trpeze i mogu se pripremiti u raznim kombinacijama. Pita sa ribom i pirinčem je brza za spremanje, lagana je i hrskava, tako dobrog ukusa da se pojede u jednom dahu.

Foto: Jutjub
Sastojci:
- 800 g ribe
- 200 g pirinča
- 500 g kora za pitu
- peršun
- so
- ulje
Priprema
Očistite ribu pa je skuvajte. Zatim je procedite i sameljite u blenderu. Obarite, posolite i pobiberite pirinač pa mu dodajte seckani peršun i mlevenu ribu. Uljem premažite pleh, pa stavite 2 kore. Kore premažite filom pa poređajte još jednu koru, poprskajte uljem, premažite fil i tako sve dok ne utrošite materijal. Pecite oko 30 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Gotovu pitu poprskajte hladnom vodom i pokrijte da se ohladi.
(Trpeza)
Preporučujemo

ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione
15. 03. 2024. u 21:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)