POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA: Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane vaskršnjeg posta.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml voda
- Za fil:
- 300 g šampinjona
- 200 g praziluka
- so
- biber
- Za prskanje kora:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenu radnu površinu. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
POSNA KIM ČORBA: Brza priprema i jeftini sastojci, veoma ukusna i osvežavajuća
04. 04. 2024. u 17:32
SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima
01. 04. 2024. u 07:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)