KROASANI SA SIROM I BELIM LUKOM: Kao iz najbolje francuske pekare, a sigurno uspevaju iz prve
Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g mocarela sira
- 70 g putera
- 3 čena belog luka
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte.
Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite, možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.
Poređajte kroasane na pleh obložen pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 10-12 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

RAZVOD ANI TEŠKO PAO: Jedna fotografija je dokaz koliko PATI
NEKADAŠNjA teniserka Ana Ivanović, uhvaćena je na plaži u opuštenom izdanju, ali ono što je svima zapalo za oko jeste izbor knjige koju je držala u rukama.
18. 08. 2025. u 07:20
Komentari (0)