DOMAĆA PITA PUNJENA FETA SIROM I PERŠUNOM: Ovako pripremljena pita će nestati iz tepsije u tren oka
Ako pravite domaće kore za njih su vam potrebne veštine, ali to ne znači da ne treba da se upuštate u tu avanturu i da vam one neće uspeti. Predlažemo vam da napravite pitu sa feta sirom i peršunom od domaćih kora, a ona je super predlog za doručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml tople vode
- 1 kašika ulja
- 100 g putera
- 20 g skorba
- 100 g feta sira
- 40 g peršuna
Priprema:
U posudi pomešajte brašno šećer, so, toplu vodu i kašiku ulja. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Zatim isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Premažite jednu lopticu istopljenim puterom, pa je tanko razvucite na nauljenoj površini. Premažite puterom, pospite rendanim feta sirom, kao i seckanim peršunom. Urolajte i oblikujte pužiča, pa pritisnite malo rukom. Na isti način pripremite i preostalih 5 loptica. Pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane po 4 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)