PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
Brz obrok neodoljivog ukusa, toliko se jednostavno sprema da može i dete da ga napravi.
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
Podloga
- 3 tikvice - 1kg
- 4 jajeta
- So, biber
- 5-6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadev
- 1 paradajz
- 100 g kobasice
- 50 g domaće dimljene slanine
- 50 g maslina
- 150-200 g sira
- Pelat od paradajza sa origanom i bosiljkom
Priprema:
Izrendati tikvice i posoliti. Sačekati malo da tikvice puste vodu i iscediti ih. Dodati im jaja i umutiti sve, pa dodati brašno, prašak za pecivo i biber. Sve sjediniti i sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Poređati prvo paradajz, a zatim i ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
Preporučujemo
POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00
BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23
KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
19. 05. 2024. u 08:00
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"STIGLI SRPSKI HULIGANI!" Austrijska policija plaši građane po ulicama Graca zbog navijača Zvezde
Šturm Grac i Crvena zvezda igraju utakmicu u Ligi Evrope, a pred taj meč austrijska policija je uradila nešto nesvakidašnje.
11. 12. 2025. u 16:15
Komentari (0)