TOLIKO SU UKUSNE, DA ĆETE IH REDOVNO PRAVITI: Pica rolnice sa šunkom, idealne za druženja u kućnoj varijanti
PICA rolnice sa šunkom savršene su kada vam se jede ovo omiljeno jelo, u kućnoj varijanti.
Sastojci:
390 g testa za picu
300 g kačkavalja
Za preliv:
100 g putera, omekšanog
2 kašičice kečapa
2 kašike paradajz sosa
1 kašičica luka u prahu
2 kašičice sušenog origana
Recept za najjednostavnije pica rolnice sa šunkom:
Za pica rolnice zagrejte rernu na 218 stepeni. Podmažite tepsiju puterom. Pripremite preliv što ćete pomešati puter sa svim preostalim sastojcima osim origana. Dobro promešajte dok ne postane glatko pa umešajte origano.
Testo za picu razvucite na blago pobrašnjenoj površini. Premažite prelivom u ravnomernom sloju od ivice do ivice. Položite kriške sira tako da pokrijete testo. Preko toga stavite šunku, tako da se preklapa.
Počevši od dna dužeg dela testa pažljivo rolajte u rolnu. Isecite na komade od deset cm i ređajte ih u pleh. Pecite 12-15 minuta ili dok ne porumene. Vrhove premažite ostatkom sosa od putera i servirajte toplo.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00
TAKO JEDNOSTAVAN I ODLIČAN RUČAK: Kombinacija palente, povrća i sira
15. 09. 2024. u 10:00
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste
KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.
21. 09. 2024. u 19:21
Komentari (0)