TOLIKO SU UKUSNE, DA ĆETE IH REDOVNO PRAVITI: Pica rolnice sa šunkom, idealne za druženja u kućnoj varijanti
PICA rolnice sa šunkom savršene su kada vam se jede ovo omiljeno jelo, u kućnoj varijanti.

Foto: Shutterstck
Sastojci:
390 g testa za picu
300 g kačkavalja
Za preliv:
100 g putera, omekšanog
2 kašičice kečapa
2 kašike paradajz sosa
1 kašičica luka u prahu
2 kašičice sušenog origana
Recept za najjednostavnije pica rolnice sa šunkom:
Za pica rolnice zagrejte rernu na 218 stepeni. Podmažite tepsiju puterom. Pripremite preliv što ćete pomešati puter sa svim preostalim sastojcima osim origana. Dobro promešajte dok ne postane glatko pa umešajte origano.
Testo za picu razvucite na blago pobrašnjenoj površini. Premažite prelivom u ravnomernom sloju od ivice do ivice. Položite kriške sira tako da pokrijete testo. Preko toga stavite šunku, tako da se preklapa.
Počevši od dna dužeg dela testa pažljivo rolajte u rolnu. Isecite na komade od deset cm i ređajte ih u pleh. Pecite 12-15 minuta ili dok ne porumene. Vrhove premažite ostatkom sosa od putera i servirajte toplo.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00

TAKO JEDNOSTAVAN I ODLIČAN RUČAK: Kombinacija palente, povrća i sira
15. 09. 2024. u 10:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)