NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
Ako više nemate ideja šta da pripremate za doručak ili večeru, donosimo vam jedan sjajan recept.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Brašno 200 g
- Hladni puter 100 g
- 1 jaje
- Hladna voda 1-2 kašike
- So prstohvat
Fil:
- Crni luk 3 velike glavice
- Maslinovo ulje 2 kašike
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Jaja 3
- Rendani sir (po izboru) 100 g
- So i biber po ukusu
- Muskatni orah po želji
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter i prstima ga utrljajte u brašno dok ne dobijete smesu nalik na mrvice. Dodajte jaje i hladnu vodu, i brzo zamesite testo dok ne postane glatko. Oblikujte testo u kuglu, umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara najmanje 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 °S. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za kiš. Izbockajte dno viljuškom i pecite testo 10 minuta, dok ne postane blago zlatno.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte isečeni luk i pržite ga polako, mešajući povremeno, dok ne postane karamelizovan i zlatno smeđi (oko 20-30 minuta). Ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, pavlaku za kuvanje, rendani sir, so, biber i muskatni oraščić. Dodajte karamelizovani luk u smesu sa jajima i pavlakom, i dobro promešajte.
Sipajte fil preko prethodno pečenog testa. Pecite pitu u zagrejanoj rerni 30-35 minuta, ili dok fil ne postane čvrst i zlatnosmeđ. Ostavite pitu da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)