PITA SA SIROM I KROMPIROM: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu

Новости онлине

07. 12. 2024. u 07:00

Pita sa krompirom i sirom pravi se za sat vremena, savršena za prilog ili kao obrok.

ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 75 g putera
  • 1½ kašika senfa
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g mekog belog sira
  • 75 g luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • So po ukusu

Priprema:

Prokuvajte šerpu dobro posoljene vode. Dodajte ceo, neoljušten krompir i kuvajte dok se ne skuva, to bi trebalo da traje oko 30-35 minuta. Na pola kuvanja krompira oljuštite luk i stavite ga u šerpu. Krompir ocedite, izbockajte viljuškom i oljuštite koru, a luk ostavite na stranu. Nakon toga ga izgnječite, pa dodajte puter, kačkavalj, beli sir i senf, i dobro promešajte. Umutite jaje sa mlekom.

Dodajte umućeno jaje i mleko, pa dobro promešajte, trebalo bi da dobijete prilično "mokru" kašu. Nasecite luk na kockice od 1 cm i umešajte u smesu. Smesu za pitu stavite u podmazan pleh i pospite sa još kačkavalja i mekog, belog sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta. Izvadite i uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu