TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
OVE trouglaste pitice postaće vam omiljeni doručak.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 40 g rastopljenog putera
- 200 g pavlake
Za fil:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- so, biber
- 300 g mesa
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- žumance
Recept za pitu sa mesom i krompirom:

Foto: Printskrin Youtube
Sastojke za fil iseckajte na manje kockice, začinite i pomešajte u činiji. Sastojke za testo pomešajte u jednoj vangli i umesite testo. Zatim ga oblikujte u tanju veknu i isecite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte kao lopticu pa ga rastanjite oklagijom na veličinu šake. Stavite nadev i zatvorite ga u oblik trougla, ostavljajući rupu na sredini kako bi vazduh ušao.
Ređajte pitice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30-40minuta.
(stvarukusa.mondo)
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)