ZA SAVRŠEN POČETAK DANA: Domaći hleb od 3 sastojka po receptu DŽejmija Olivera

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 07:00

Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver podelio je recept za sve domaćice kako da u udobnosti sopstvenog doma naprave hleb po želji ukućana.

ЗА САВРШЕН ПОЧЕТАК ДАНА: Домаћи хлеб од 3 састојка по рецепту Џејмија Оливера

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • voda
  • 7 grama suvog kvasca
  • 1 kg oštrog brašna, plus dodatno za posuti po hlebu

Priprema:

U veću posudu izlijte 650 ml mlake vode, te dodajte kvasac i mešajte nekoliko minuta.

Sipajte veći deo brašna i pola kašike morske soli, a zatim mešajte viljuškom.

Čistim rukama napravite kuglu testa, dodajući brašna koliko vam je potrebno da se ruke ne lepe.

Prebacite testo na površinu posutu brašnom i nastavite da mesite 5 minuta ili dok ne dobijete svileno i elastično testo.

Testo oblikujte u grubu kuglu, stavite ga u posudu, pospite brašnom i pokrijte čistom, vlažnom krpom.

Ostavite da se diže oko sat, sat i po ili dok se udvostruči, a najbolje na toplom mestu.

Kada se testo udvostruči, udarajte ga i mesite naizmenično da izbacite vazduh.

Možete ga oblikovati prema potrebi i ostaviti da se diže ponovo, 30 minuta do sat vremena ili dok se još jednom ne udvostruči.

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te ga pažljiivo stavite da se peče.

Pecite oko 35 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Kada je gotov, ostavite da se ohladi.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SEZONA SAJMA: Zaslužili ste povoljan odmor!