JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Piroške od krompira
Jednostavne, brze i neodoljivo ukusne piroške, postaće deo vašeg nedeljnog menija.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- Krompir 500 g
- Jaje 1
- Brašno 200 g
- So po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta). Procedite krompir i izgnječite ga u pire dok je još topao. Ostavite da se malo ohladi. U ohlađeni pire dodajte jaje i so, pa postepeno dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu od oko 1 cm. Isecite testo na pravougaonike ili kvadrate.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Pržite piroške sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Vadite piroške na papirne ubruse da se ocedi višak ulja. Piroške možete poslužiti tople, same ili uz neki umak po želji, kao što je pavlaka, jogurt ili kečap.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim
22. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SNIMAK SA PREVODOM NA SRPSKI Žestoka rasprava Trampa i Zelenskog (VIDEO)
U PETAK je u Beloj kući održan sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Džej Di Vensa i Vladimira Zelenskog, a susret je prerastao u eksplozivnu i žestoku raspravu.
28. 02. 2025. u 23:12

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji
"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".
01. 03. 2025. u 14:49

TRAŽE DISKVALIFIKACIJU PRINCA: "Ovo bi trebalo da bude dovoljan razlog, zar ne?"
POJAVIO se mogući razlog za diskvalifikaciju ovoodišnjeg pobednika za PZE, Stefana Zdravkovića, Princa od Vranja.
01. 03. 2025. u 13:38
Komentari (0)