RUSKE PALAČINKE SA PAVLAKOM I SLANINOM: Toliko su dobre da im niko ne može odoleti
Slane ruske palačinke su super obrok za hladne dane, jer nema ništa lepše dok kućom ne zamiriše slaninica. Ruski recepti su nam uvek bliski, ali način na koji oni prave palačinke Srbima se posebno dopada.

Foto: Jutjub/Printskrin/Dare 2 cook now
Potrebni sastojci:
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 10 grama suvog kvasca
- 1 čaša mleka
- 1 žumance
- 1 belance
- 50 grama slanine
- 100 grama pavlake
- svež peršin
- so i biber
Priprema:
Pomešajte brašno, dodajte kvasac, a zatim mleko, so i jedno žumance. Umesite testo, a potom dodajte i posebno umućeno belance i ostavite na toplom da naraste.
Za to vreme prepržite slaninicu. Pecite palačinke od umešenog testa, a potom ih filujte sa nadevom od pavlake i peršuna. A onda poslužite sa prepečenom slaninicom.
Uživajte!
Preporučujemo

IZRENDAJTE 1 TIKVICU I 2 KROMPIRA: Doručak koji ima sve potrebne vitamine i minerale
12. 08. 2023. u 11:00

VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)