SLANE KUGLICE SA BELIM MESOM, KROMPIROM I POVRĆEM: Šareno slavsko predjelo - idealno za Svetog Jovana
Približava se Sveti Jovan, a mi vam predlažemo fantastično slavsko predjelo kojem gosti neće moći da odole.
Na svakoj svečanoj trpezi su predjelo i deserti ono što privlači najviše pažnje. Danas postoji bezbroj recepata koji se brzinski spremaju, ukusni su, a i izgledaju savršeno. Ako želite da vaš slavski sto izgleda savršeno, ali i da gosti budu zadovoljni ukusom, predlažemo vam da napravite slane kuglice od belog mesa i krompira sa povrćem. Ovako pripremljeno predjelo će svakoga oduševiti, a vi ćete napraviti bez muke.
Sastojci:
300 g belog mesa
4 jajeta
150 g tvrdog sira
2 krompira
1 cvekla
2 kuvane šargarepe
1 kiseli krastavac
5 kašika majoneza
1 veza mirođije
Priprema slanih kuglica sa belim mesom i povrćem
U jednoj šerpi skuvajte belo meso, a u drugoj jaja. Takođe, cveklu, krompir i šargarepu skuvajte odvojeno, pa kada se povrće ohladi, oljuštitie. Šargarepu i cveklu izrendajte i stavite u odvojene posude. Seckanu mirođiju stavite u treću posudu.
U posudi pomešajte rendana kuvana jaja, rendani pire krompir, rednani tvrdi sir, sitno seckani kiseli krastavac, sitno seckano belo meso, majonez i posolite. Sve dobro sjdeidnite i oblikujte loptice.
Podelite loptice na 3 jednaka dela i uvaljajte zasebno u mirođiju, cveklu i šargarepu. Poslužite hladno predjelo za slavu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
14. 01. 2024. u 17:30
KREMASTA FANTAZIJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Fenomenalan čizkejk sa pistaćima
11. 01. 2024. u 12:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)