MODERNO JELO KOJE SE SPREMA VEKOVIMA: Kapreze piletina
ZA pripremu ovog preukusnog jela sa daškom Mediterana treba vam svega 4 sastojka i 40 minuta vremena.
Sastojci:
* pileće grudi, veće, 1 komad
* bebi spanać, 1 šaka
* sušeni ili svež paradajz, 5-10 komada
* mocarela, 4 kriške
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
* so i biber, po ukusu
* bosiljak, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
- U oba komada pilećeg belog mesa zasecite džepove, pa ih posolite, pobiberite i pospite mešavinom italijanskih začina. Sve dobro utrljajte, pa u džepove koje ste napravili u filetima složite bebi spanać, sušeni paradajz i mocarelu. U jako zagrejanom tiganju, na malo maslinovog ulja pržite filete po 3 min sa svake strane. Prebacite filete u posudu za pečenje i pecite još 20 minuta na 180 stepeni. Umesto sušenog paradajza možete da koristite i svež.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRIPREMA SE SUPER BRZO: Tortilja od krompira, lagana je i izuzetno bogata sirom
10. 02. 2024. u 08:55
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (1)