EVO KOJE SU TRI NAJČEŠĆE GREŠKE: Mnogi ih prave kad kuvaju krompir
SVI obožavaju krompir, namirnicu koja je deo mnogih jela, a često i prilog.
1. Ljuštite sirov krompir
Mnogi oljušte krompir pre nego što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom, jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.
2. Kuvate ga u ključaloj vodi
Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.
Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.
3. Proveravate viljuškom da li je kuvan
Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.
Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta. Pet minuta duže biće potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
11. 03. 2024. u 17:00
SOČNIJA I MEKŠA: Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu
12. 03. 2024. u 12:40
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
AMERIČKI MEDIJI: Krah Obaminog braka i afera s Dženifer Aniston - Mišel se više ne pojavljuje s njim (FOTO)
U AMERIČKIM medijima se sve više šuška o navodnoj ljubavnoj aferi bivšeg američkog predsednika Baraka Obame i holivudske glumice Dženifer Aniston.
25. 01. 2025. u 20:22
Komentari (0)