BEZALKOHOLNI KOKTEL OD LUBENICE: Ovo piće će vas najbolje rashladiti
Koktel od lubenice bez alkohola sa dodatkom meda i nane je potpuno letnje savršenstvo.
Sastojci:
- 1 lubenica
- 2 limete ili limuna
- 1 kašika meda
- 500 ml ohlađene kisele vode
- 10 listova nane, plus nekoliko grančica za ukras
- oko 10-15 kockica leda za serviranje
Priprema:
Da biste napravili koktel, lubenicu isecite, očistite od semenki i kore i iseckajte je na kockice. Biće vam potrebno oko 450 g. Prebacite u zamrzivač, u odgovarajuću posudu i ostavite sat vremena da se ohladi. Izrežite po 2 tanke okrugle kriške od svakog limuna i ostavite za ukrašavanje, a zatim iscedite sok od preostalog limuna u blender.
Posle sat vremena izvadite lubenicu iz zamrzivača i ubacite u blender, zajedno sa medom, ohlađenom kiselom vodom i listićima mente. Blendirajte dok smesa ne postane glatka, dodajući još malo kisele vode ako želite da bude ređe, a zatim promešajte i sipajte u bokal napunjen kockicama leda. Ukrasite rezervisanim kriškama limuna ili limete i grančicama nane.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)