BEZALKOHOLNI KOKTEL OD LUBENICE: Ovo piće će vas najbolje rashladiti

Novosti online

14. 07. 2024. u 13:00

Koktel od lubenice bez alkohola sa dodatkom meda i nane je potpuno letnje savršenstvo.

БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЛ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Ово пиће ће вас најбоље расхладити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 lubenica
  • 2 limete ili limuna
  • 1 kašika meda
  • 500 ml ohlađene kisele vode
  • 10 listova nane, plus nekoliko grančica za ukras
  • oko 10-15 kockica leda za serviranje

Priprema:

Da biste napravili koktel, lubenicu isecite, očistite od semenki i kore i iseckajte je na kockice. Biće vam potrebno oko 450 g. Prebacite u zamrzivač, u odgovarajuću posudu i ostavite sat vremena da se ohladi. Izrežite po 2 tanke okrugle kriške od svakog limuna i ostavite za ukrašavanje, a zatim iscedite sok od preostalog limuna u blender.

Posle sat vremena izvadite lubenicu iz zamrzivača i ubacite u blender, zajedno sa medom, ohlađenom kiselom vodom i listićima mente. Blendirajte dok smesa ne postane glatka, dodajući još malo kisele vode ako želite da bude ređe, a zatim promešajte i sipajte u bokal napunjen kockicama leda. Ukrasite rezervisanim kriškama limuna ili limete i grančicama nane.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi