KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju
Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- veća glavica crnog luka
- 4 jajeta
- 100 g prezli
- šaka sitno seckanog peršuna
- 50 g putera
- 5 kašika brašna
- 50 ml mleka
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.
Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.
Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih
u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se
ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00
MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
05. 08. 2024. u 16:38
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)