KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept
Ukus koji će se tražiti cele zime. Njihova priprema nije teška, a poseban je recept za njih bez konzervansa.
Sastojci:
- 3 kg kiselih krastavaca
- 3 l vode
- 700 ml sirćeta
- 4 kašike soli
- 3 kašike šećera
- malo slanutka (slačice)
Priprema:
U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pustite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.
Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.
Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".
Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)