KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept
Ukus koji će se tražiti cele zime. Njihova priprema nije teška, a poseban je recept za njih bez konzervansa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg kiselih krastavaca
- 3 l vode
- 700 ml sirćeta
- 4 kašike soli
- 3 kašike šećera
- malo slanutka (slačice)
Priprema:
U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pustite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.
Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.
Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".
Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
(ona)
Preporučujemo

"BORIĆEMO SE DO KRAJA I ANEKTIRATI JOŠ DVE OBLASTI" Kijev otkrio kako su se Rusi ponašali na pregovorima
ŠEF ruske delegacije na razgovorima u Istanbulu Vladimir Medinski rekao je tokom pregovora u Istanbulu da je Rusija spremna da se bori do kraja protiv Ukrajine, kao i da će "aneksirati Sumsku i Harkovsku oblast", izjavio je zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Sergej Kislica koji je učestvovao u pregovorima 16. maja.
18. 05. 2025. u 09:44

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

OSVOJILA EVROSONG: Ko je Srpkinja iz Kladova Teodora Špirić
TEODORA Špirić je zapravo veoma iskusna evrovizijska takmičarka.
18. 05. 2025. u 09:01
Komentari (0)